De Vasthi-Hoeve

Sport

SportFriesland is trots op het feit dat het als eerste provincie in Nederland een netwerk van fietsroutes heeft gemaakt. De Vasthi-hoeve bevindt zich tussen de fietsknooppunten 7 en 51 en ligt nabij de LF3 Rietlandroute.

In de provincie en nabijgelegen natuurgebieden van Fryske Gea en Staatsbosbeheer zijn goede wandelpaden. Ook worden er elk jaar in het Noorden wandelroutes uitgezet. Regelmatig komen bij de Vasthi-hoeve lange afstandlopers en pelgrims aan, omdat men aanvullende varianten maakt op het Friese Woudenpad en het Jabikspaad. Dit is een aanloop op de pelgrimsroute van St. Annaparochie naar Santiago de Compostella (op een kunstobject, gelegen aan de Woudsterweg in de Knipe, is de hele route uitgebeeld).

Voor binnensport, bijvoorbeeld even lekker squashen, bent u aangewezen op nabijgelegen sportcentrum Kortezwaag. Daar kan men ook van een buitenbad genieten. Sportstadheerenveen biedt eveneens meerdere mogelijkheden om actief te ontspannen. SportThialf is in het hoogseizoen bij onze gasten in trek voor het zomerijs. In het Abe Lenstra stadion van sc Heerenveen kan men voor een excursie gaan of van voetbal genieten.

In het noordelijk deel van de Turfroute zijn voor kano en motorboot goede vaarmogelijkheden. Op korte afstand van de Vasthi-hoeve zijn aanleg- en opstapmogelijkheden. Sportvissers kunnen in het waterrijk gebied volop aan hun trekken komen. In de omgeving kan men de paardensport goed beoefenen.

De motorrijder is eveneens van harte welkom. Uw motor kan veilig binnen worden geplaatst. Regelmatig ontvangen wij bezoekers van de Klassieke Japanse Motor Vereniging.

Links:
Vriendenopdefiets.nl
Wandelknooppunten.eu
Fietseropuit.nl

Reacties zijn gesloten.