De Vasthi-Hoeve

Kunst en Cultuur

Belvedere

Elk jaar is er op de Vasthi-hoeve kunst te bewonderen.

In 2024 is er een expositie van Hedzer Brandsma. Hij laat het aan de kijker over om zijn wereld te duiden en stelt uw reacties in een daarvoor bestemd boekje op prijs.

Er is in deze regio een groot aanbod van uitnodigende kunst van verschillende kanten: van abstract, figuratief, hedendaags, grafisch, beeldend tot kunstvoorwerpen. Wij vinden het een uitdaging om op basis van uw belangstelling een boeiende kunstzinnige route aan te bieden.

Er zijn interessante musea, goede ateliers, prachtige galeriën en mooie beeldentuinen. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden voor een aangenaam bezoek beschreven, zoals dat van een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland. Tijdens het hoogseizoen is er de kunstroute ‘Open Stal’.

Ecokathedraal

Waar het op kunstgeschiedenis aankomt zijn er tegenstellingen tussen arm en rijk goed terug te zien. In museum Opsterlân (Gorredijk), museum Heerenveen en openluchtmuseum It Damshûs (Nij Beets) krijgt u een duidelijk beeld van de woon- en leefomstandigheden van de veenarbeiders. U zult zich erover verbazen hoe veenbazen en notabelen zich aan de verveening verrijken konden.

Links:
Museum Belvedere
Museum Heerenveen
Ecocathedralen – Stichting Tijd
Autrevue
Cordels Kunstkliniek
Galerie Getekend
Galerie Mildam
Galerie Pereboom
Kunstlokaal no 8
Fries Museum
Museum Drachten
Alde Fryske Tsjerken
Klokkenstoelen
Witte Kerk Hemrik

Reacties zijn gesloten.